Alfons Åberg

Gunilla Bergström är en svensk barnboksförfattare som är född år 1942. Hon är mest känd för böckerna om Alfons Åberg. Gunilla har illustrerat böckerna själv.

Alfons Åberg är en pojke som är snäll ibland och busig ibland. Alfons bor själv med sin pappa och hans katt. Det var år 1972 som första boken utav denna karaktär trycktes.

God natt, Alfons Åberg

Handling

Det är dags för Alfons att sova, men han kan inte. Då ber han sin pappa att läsa en saga. Kommer det att hjälpa? Vad tror du?

Mina egna tankar och åsikter;

Den här Alfons boken är trevlig och mysig. Jag tycker att den är en utav de bästa.
Passar barn mellan 2 till 5 år.

Aja baja, Alfons Åberg

Handling

Idag vill Alfons pappa ta det lugnt, och läsa tidningen. Då passar Alfons på att använda verktygslådan. Han hamrar och spikar tills det blir en...

Mina egna tankar och åsikter;

Den här Alfons boken är trevlig och rolig. Jag tycker att den är en utav de bättre böckerna.Passar barn mellan 2 till 5 år.

Raska på, Alfons Åberg

Handling

Det är morgon och det är dags att gå till daghemmet. Alfons har en timme på sig att bli färdig med allt han ska innan klockan 07:00. Men istället för att raska på så håller han på med annat.Kommer han att bli klar på 60 minuter?

Mina egna tankar och åsikter

Detta är en Alfons bok som både är trevlig och lärorik. Som vuxen kan man verkligen leva sig in i pappa Åbergs tillstånd.
Passar barn  mellan 2 till 5 år.

Alfons och hemliga Mållgan

Handling

Alfons och hans hemliga kompis ska leka tåg. Under lekens gång kommer Alfons pappa in i rummet och frågar om inte Alfons har sett hans pipa.

Mina egna tankar och åsikter

Den här boken är en klassisk Alfons bok, med både bus och allvar. Passar barn mellan 2 till 5 år.

Vem räddar Alfons Åberg?

Handling;

Alfons Åberg har flyttat til en ny stad och känner ingen. Det är tur att han har sin hemliga kompis Mållgan. En dag träffar Alfons en pojke i sin egna ålder.

Mina egna åsikter och tankar;

Vem räddar Alfons Åberg är enligt mig själv den allra bästa Alfons boken. Den har ett äkta budskap om riktig vänskap. "En låssas vän är alltid bra att ha. Men en av kött och blod är bättre" Passar barn mellan 3 till 6 år

Listigt, Alfons Åberg

Handling

Alfons är  hemma hos farmor, tillsammans med sina äldre kusiner. Dem är inte så snälla mot honom. För när det är dags att spela kort får Alfons inte vara med.Men hur klokt är det att lämna Alfons ensam?

Mina egna tankar och åsikter

Denna bok är lärorik på ett roligt sätt. Ingen tycker att det är kul att höra att man är för liten och inte förstår någonting. Därför har man stor förståelse för Alfons och förstår varför han gör som han gör.Passar barn mellan 2 till 5år.

Alfons och odjuret

Handling

Alfons har fått en ny fotboll. En dag när han spelar fotboll med sina kompisar försvinner bollen. Alfons blir så arg så han anklagar den oskyldiga bollkallen för att ha stulit den.

Mina egna tankar och åsikter

Den här Alfons boken är inte som de tidigare böckerna. Denna boken har ett viktigt budskap, om vad som är rätt och fel. Alla kan göra saker de ångrar, det gäller bara att  man vågar rätta till dem.
Passar barn mellan 3 till 6 år.