Elsa Beskow

Elsa Beskow var en svensk barnboksförfattare. Hon föddes år 1874 i Stockholm och dog år 1953 i Stockholm. Elsas mest kända sagor är dem om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin. Elsa var en fantastig tecknare och har själv illustrerat sina böcker.

Elsa Beskow, Tant Grön Tant Brun Tant Gedelin, Sophies Sagohörna, Petter och Lotta,

Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

Handling

Tant Grön Tant Brun och Tant Gredelin är tre tanter som bor tillsamman på en gata, i en liten stad. Hos tanterna bor också deras hund Prick som en dag bara försvinner. I sökandet efter Prick möter de två barn.

Mina egna tankar och åsikter

Den här boken är jätte bra på alla sätt och vis. Den är spännande och känslosam på samma gång. Som barn har jag inget minne utav att jag fick höra just den här boken utav Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Vilket jag själv tycker är rätt tråkigt. Elsa Beskows bilder är helt sagolika och höjer hela boken. Boken är anpassad för barn från 3 år.

Elsa Beskow, Pricken Tant Grön Tant Brun Tant Gredelin, Sophies Sagohörna,

Tomtebo barnen

Elsa Beskow, Tomtebo barnen, Sophis Sagohörna, Bilderbok,

Trtckt år 1993

Handling

Den här boken handlar om fyra tomtebarn som bor i skogen, med sin mor & far. Barnen får uppleva alla fyra årstiderna och lär sig mycket. Det händer massa spännande saker för de små barnen. Det är inte helt lätt att vara ett tomtebarn.

Egna åsikter och tankar

Jag tycker att Tomtebo barenen är en härlig saga om årets alla årstider. Sagan berättas genom rim, det gör den härlig att läsa och lyssna på. Elsas vackra bilder gör allt magiskt. Barn tycker om rim och ramsor och med det så höjs hela boken. 
Passar barn från 2 år.

Elsa Beskow, Tomtebo barnen, 1993, Sophies Sagohörna,
Elsa Beskow, Sophies Sagohörna, Tomtebo barnen, 1993,

Sagan om den lilla hinden

Sagan om den lilla hinden, Elsa Beskow, Sophes Sagohörna

Handling

Rosenlind är en liten flicka som har en egen hind. En dag blir hinden skrämd och flyr sin väg. Vad kommer hända med hinden? Kommer Rosenlind någonsin få se sin hind igen?

Sophes Sagohörna, Elsa Beskow, Sagan om den lilla hinden,
Sagan om den lilla hinden, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att denna historia är unik. När man läser den kommer alla känslorna fram. Den är både gripande och rörande. Bilderna är små, men lika vackra som vanligt.Passar barn mellan 3 till 7 år.

Resan till landet längesen

Resan till landet längesedan, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna, 1997,

Tryckt 1997

Handling

Kaj och Kajsa är två barn som bor i en stuga i skogen, tillsammans med deras mor och far. En dag när barnen är ute och leker sätter de sig på en gammal trädstam. När barnen som bäst sitter på den så förvandlas den till en snäll drake. Plötsligt lyfter den från marken och flyger med barnen till Landet Längesedan.

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att den här historien är spännande och lite rörande. Elsa Beskows målningar är jätte fina och får sagan att kännas mer verklig. Passar alla barn från 4 år.

Elsa Beskow, Resan till landet längesedan, Sophies Sagohörna, 1997,

Ocke Nutta och Pillerill

Elsa Beskow, Ocke Nutte och Pillerill, Sophies Sagogörna,

Handling

Ocke och Pillerill är två ollonpojkar som bor i en stor Ek. En dag råkar de trilla ner och försvinna. Var tog de vägen? Herr Kurre erbjuder sig att hjälpa till att leta, men om han hittar dem får du se.

Mina egna tankar och åsikter

Den här sagan är jättetrevlig, spännande och rolig. Bilderna är helt fantastiska. Texten är skriven i rim, som enligt mig höjer hela boken. 
Passar barn mellan 2 till 5 år.

Elsa Beskow, Ocke Nutte & Pillerill, Sophies Sagohörna,
Elsa Beskow, Sophies Sagohhörna, Ocke Nutte & Pillerill,

Petter och Lotta på äventyr

Petter och Lotta på Äventyr, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna, 1997,

 Tryckt år 1997

Handling

Petter och Lotta är två snälla barn som bor hos tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. En dag blir de två barnen ensamma hemma.

Elsa Beskow, Sophies Sagohörna, Petter och Lotta på Äventyr, Tant Grön Tant Brun och Tant Gedelin, 1997,

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att Petter och Lotta på äventyr är en härlig historia där man får uppleva en massa saker. Boken innehåller en hel del lärorika saker som man inte tänker på. Jag tyckte mycket om denna bok som liten. Så jag tycker att alla barn bör få höra denna spännande och trevliga historia. Boken passar barn mellan 3 till 7 år.

Hatt-stugan

Hatt-Stugan, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Handling

I Hatt - stugan bor en mor med tre söta barn. En dag blir barna ensamma på ön, medans deras moder är borta.Vad kan ske när barnen ensamma e?Läs och se.

Mina egna tankar och åsikter

Den här boken har en bra historia, med vackra bilder. Den är skriven med rim, som enligt mig själv höjer boken. Boken saknar ibland rimord som det är tänkt att ditt barn ska sätta in. 
Passar barn mellan 3 till 6 år.

Puttets äventyr i blåbärsskogen

Puttes Äventyr i Blåbärsskogen, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Handling

Putte vill överraska sin mor på hennes namnsdag. Så han går ut i skogen för att plocka blåbär och lingon. Men att finna bären är inte så lätt, men med hjälp av blåbärskungen går det lättare. Dessutom finns det mer i skogen att se.

Elsa Beskow, Puttes Äventyr i Blåbärsskogen, Sophies Sagohörna,
Puttes Äventyr i Blåbärsskogen, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Mina egna tankar och åsikter

Den här sagan är jätte mysig. Det är en trevlig story med många oväntade händelser. Boken är skriven med rim som passar barn mellan 2 till 5 år.

A B C - resan

ABC-resan, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Handling

Boken handlar om två barn som ska på en utflykt ensamma. Under utflykten möter barnen många olika djur.

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att den här boken är jätte bra. Den är lärosam på ett roligt sätt. Storyn är spännande och trevlig. Som många andra Elsa Beskow sagor är även denna bok skriven i rim.
Passar barn mellan 4 till 7 år

ABC- resan, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,
ABC- resan, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Lasse - liten i trädgården

Lasse- liten i trädgården, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Handling

En dag när Lasse leker i trädgården med sin nya boll försvinner den upp i ett träd där en pojke sitter. Lasse ber att  få tillbaka den, men så lätt är det inte, för pojken kastar iväg den. Hur ska Lasse hitta sin boll i den stora trädgården? 

Mina egna tankar och åsikter

Den här sagan är inte så mysig. Utan snarare en smula lärorik. Den har en trevlig story där barn kan lära sig vad som kan växa i trädgårdar. Allt från äpplen till kålhuvuden. Den här boken passar bäst att läsa på dagen för barn mellan 3 till 8 år

Sophies Sagohörna, Elsa Beskow, Lasse-liten i trädgården,

Petter och Lottas jul

Petter och Lottas Jul, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna, julsaga,

Handling

Det är jul och Petter och Lotta får en fantastisk sådan. De får paket och får träffa julbocken. Efter jul försöker barnen hitta julbocken för att åter igen få en underbar jul. Eller kanske en ännu bättre.

Julsaga, Petter och Lottas Jul, Elsa Beskow, Sophies Sagohörna,

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att den här julboken är jättebra. Det är kul att Elsa Beskow har skrivit en julberättelse med dessa underbara karaktärerna. Att skriva om en högtid och ha med en känd karaktär gör det automatiskt roligare att läsa och lyssna på den. 
Denna bok passar barn från 4 år.

Olles Skidfärd

Olles Skidfärd, Elsa Beskow, Julsaga, Sophies Sagohylla,

Handling

Olle har fått nya skidor i present. Han ger sig iväg på en sväng, men utan att själv veta om det far han in i ett äventyr.

Mina egna tankar och åsikter

Detta är en trevlig och lite annorlunda vinterberättelse. Den innehåller en hel del oväntade saker. Jag hörde den aldrig som barn. Men jag skulle utan problem läsa den för ett barn som älskar Elsa Beskows magiska berättelser minst lika mycket som jag själv. 
Boken passar barn mellan 3 till 8 år.

Elsa Beskow, Olles Skidfärd, Sophies Sagohörna, julsaga,