Nicke Nyfiken

Nicke Nyfiken är en snäll men busig apa som bor tillsmans med sin bästa vän, mannen med den gula hatten. Böckerna är skrivna och illustrerade utav H.A.Rey. Nicke Nyfiken kom till i början utav 1940- talet. Böckerna har gjort stor sukce och blivigt både film och serie. 

Nicke Nyfiken, Sophies Sagohörna, H.R.Rey, Apa,

Nicke Nyfiken

Handling

Nicke är en snäll men otroligt nyfiken liten apa ,som kommer från Afrika. En dag blir Nicke fångad utav en man i en gul hatt. Mannen tänker ta med sig Nicke till en djurpark. Men att få honom dit är svårare än han tror.

Mina egna tankar och åsikter

Den här Nicke Nyfiken boken är den första i dess serie. Jag tycker att den är jättetrevlig och rolig. Som barn har jag aldrig hört den, så jag tyckte det var kul att få läsa hur Nicke kom till staden. Jag tycker att ni ska läsa böckerna efter i vilken ordning de är tryckta.

Mannen med den gula hatten, Nicke Nyfiken, Sophies Sagohörna, Apa
Nicke nyfiken, Nicke Nyfiken får ett jobb, Sophies Sagohörna, H.A.Rey, Apa,

Nicke Nyfiken får ett jobb

Handling

Nicke Nyfiken har tröttnat på att bo i djurparken där hans vän  mannen med den gula hatten lämnade honom efter att ha tagit med honom från djungeln. Nicke har lust att se vad som finns utanför parken, och vem vet, han kanske stöter på sin vän.

Mina egna tankar och åsikter

Jag tycker att den här boken har en riktigt bra story. Den är härlig att läsa och lyssna på. Läs sagorna efter i vilken ordning de kommer. Det är som en röd tråd igenom serien. 
Denna bok är den andra.

Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken får ett Jobb, Sophies Sagohörna, H.A.Rey,
Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken får ett Jobb, Sophies Sagohörna,
Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken på rymdfärd, Sophies Sagohörna, H.R.Rey,

Nicke Nyfiken på rymdfärd

Handling

Nicke är ute på landet när han en dag får ett brev. Han bestämmer sig för att svara på det, men pennan fungera inte. Hur ska han nu göra?

Mina egna tankar och åsikter

Nicke hamnar som vanligt i en massa tokigheter. Det gör han även i denna roliga bok. Mycket skratt och roligheter får vi uppleva i detta lilla äventyr.Läs gärna böckerna efter i vilken ordning dem kommer. Detta är den tredje boken.

Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken på rymdfärd, H.A.Rey, Sophies Sagohörna,
Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken får en cykel, Sophies Sagohörna, H.A.Rey,

Nicke Nyfiken får en cykel

Handling

En dag får Nicke Nyfiken en cykel. Han är duktig och lär sig snabbt. Han har fått order om att inte cykla för långt, men när man är en liten nyfiken apa så kan det hända att man glömmer det.

Mina tankar och åsikter om boken

Nicke Nyfiken är alltid trevlig att läsa. Det är alltid kul att se vilka saker som kan ske om man är för nyfiken. Denna bok är den fjärde i serien. Läs gärna böckerna i den ordning de är tryckta. Det blir roligare både för dig själv och ditt barn.

Nicke Nyfien, Nicke Nyfiken får en cykel, Sophies Sagohörna, H.A.Rey,
Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken på sjukhus, Sophies Sagogörna,

Nicke Nyfiken på sjukhus

Handling

En dag råkar Nicke svälja en pusselbit och hamnar på sjukhus. Han får träffa massa olika människor och uppleva massa spännande saker.

Mina egna tankar och åsikter

Nicke Nyfiken är som vanligt trevlig även om denna bok inte är den roligaste. Det är aldrig roligt att hamna på sjukhus, även om det kan hända en massa tokiga saker när man är en nyfiken liten apa.Detta är den femte boken i serien. Läs dem hälsa i den ordningen dem är tryckta.

Nicke Nyfiken, Nicke Nyfiken på sjukhus, Sophies Sagohörna,