Pettson och Findus

Sven Nordqvist är en svensk barnboksförfattare och illustratör. Han är född år 1946 i Skåne. Sven är mest känd för böckerna om Pettson och Findus.

Pettson och Findus kom till på slutet av 80 - talet.  Böckerna om dessa karaktärer är kända över hela världen och är tryckta på 47 olika språk. Pankakstårtan var den första boken i serien som Sven Nordqvist skrev.

Pannkakstårtan, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,

Pannkakstårtan

Handling

Det är dags för katten Findus att fylla år. Varje födelsedag bakar Pettson en pannkakstårta till honom. Men när han ska börja visar det sig att mjölet är slut. Med det börjar ett galet äventyr, hur svårt kan det vara att få tag på lite mjöl?

Mina egna åsikter och tankar

Pettson är en gubbe som bor på en gård ute på landet. Där bor också katten Findus och ett antal höns. Pettson är både snäll, påhittig och rolig.
Den här historien om Pettson och Findus är nog den allra galnaste. Jag blir glad bara jag får se omslaget. Man tröttnar aldrig på den.

Pettson och Findus, Pannkakstårtan, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,
Sven Nordqvist, Pannkakstårtan, Pettson och findus, Sophies Sagohörna,
pettson tältar, Pettson och Findus, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,

Petson tältar

Handling

En dag hittar Findus ett tält uppe  på vinden, och nyfiken som han är vill han övernatta i det. Pettson tycker det är en trevig idé och låter katten göra det. Upplev ett nytt äventyr med Pettson & Findus, att sova i tält kan inte alltid gå som tänkt.

Mina egna tanka och åsikter

Den här historien om Pettson och Findus är riktigt trevlig. Jag rekommenderar den för alla som tycker om Pettson. Det är en klassisk Pettson historia.

Sven Nordqvist, Pettson tältar, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,
Tuppens minut, Pettson och Findus, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,

Tuppens minut

Handling

En dag kommer Pettson hem med ett paket som innehåller en tupp. Findus tycker det är onödigt med en tupp när man redan har tio höns.  Dessutom galär den nya tuppen mer än nödvändigt.Upplev ett kuckel äventyr tillsammans med Pettson och Findus.

Mina egna tankar och åsikter;

Tuppens minut är en trevlig historia, men jag tycker att den kan bli lite stel. Hela berättelsen utspelas endast hemma på gården.

Tuppens minut, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna, Sven Nordqvist,
Tuppens minut, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,
Kackel i grönsakslandet, Pettson och Findus, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,

Kackel i grönsakslandet

Handling

Pettson berättar för Findus att just den här dagen ska de sätta potatis. Findus tycker att det är tråkigt, så han sätter en köttbulle istället. När kvällen kommer och alla potatisarna är satta så går de in för att sova. Tidigt nästa morgon är potatislandet upp och nervänt. Hur har detta gått till? Följ med  och upplev ett äventyr till med Pettson och Findus. Att sätta potatis är kanske inte alltid så enkelt.

Mina egna tankar och åsikter

Den historien om Pettson och Findus är jätte trevlig och rolig. Det är en utav dem bästa böckerna. Det går inte att tröttna på den.Ditt barn kommer älska den.

Kackel i grönsakslandet, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna, Kackel i grönsakslandet, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,
När Findus var liten och försvann, Pettson och Findus, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,

När Findus var liten och försvann

Handling

En kväll ber katten Findus Pettson att berätta hela historien om hur det gick till när han var liten och försvann.Följ med på ett spännande och känsligt äventyr med Pettson och  Findus. Att finna en liten katt på en gård är inte så lätt.

Mina egna tankar och åsikter

SDen här boken är trevlig, det är kul att läsa om hur katten Findus var som liten. Jag skulle väll säga att den här Pettson boken är rätt så rörande.

När Findus  var liten och försvann, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,
Sven Nordqvist, Pettson och Findus, När Findus var liten och försvann, Sophies Sagohörna,
Sven Nordqvist, Findus flyttar ut, Sophies Sagohörna, Pettson och Findus,

Findus flyttar ut

Handling

Katten Findus har fått en ny säng, som han älskar att hoppa i. Pettson älskar sin katt, men att bli väckt tidigt varje morgonen är inget som han uppskattar. Följ med på ett roligt hoppande äventyr. Hur får man en katt att sluta att hoppa i sängen? Är det ens möjligt?

Mina egna tankar och åsikter

Den här Pettson historien är trevlig, men den kan bli lite ensidig. Det kretsar nästan bara kring en och samma sak. Jag skulle nog säga att denna bok är en utav de mindre bra.

Findus flyttar ut, Pettson och Findus, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna,
Rävjakten, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,

Rävjakten

Handling

En dag får Pettson och Findus reda på att räven smyger omkring i området och tar höns. Pettsons första tanke är att hämta bössan. Men så får han och katten en strålande idé.

Mina egna tankar och åsikter

Berättelsen om Rävjakten är trevlig och rolig. Den är en riktigt typisk Pettson historia där allt kan hända.

Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Rävjakten, Sophies Sagohörna,
Rävjakten, Sven Nordqvist, Pettson och Findus,
Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Stackars Pettson, Sophies Sagohörna,

Stackars Petsson

Handling

Idag har gubben Pettson en dålig dag. Han har inte lust att göra något. Hösten har kommit och det är  både blött och kallt ute. Katten Findus gör sitt bästa för att göra Pettson glad. För en nerstämd gubbe är aldrig rolig att ha hemma.

Mina egna tankar och åsikter

Den här Pettson berättelsen är lite annorlunda utifrån de andra. Den är trevlig på sitt egna sätt. Som vuxen kan man verkligen känna igen sig. Alla har vi dåliga dagar. 
Detta är en utmärkt bok att läsa på hösten.

Sven Nordqvist, Stackars Pettson, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,
Stackats Pettson, Sophies Sagohörna, Sven Nordqvist, Pettson och Findus,
Pettson får julbesök, Sven Nordqvist, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,

Petsson får julbesök

Handling

Pettson har gått och skadat sig dagen innan julafton. Det visar sig bli ett problem, för gubben och katten har varken mat eller gran hemma. Hur ska detta gå? Kan man fira en riktig jul utan varken julmat eller julgran?

Mina egna tankar och åsikter

Denna berettelse om Pettson och Findus skulle jag säga är den tredje bästa. Den är rolig men lite sorglig. Som barn älskade jag den. Julen har alltid varit viktig för mig, både som barn och vuxen. Att läsa och lyssna på denna berättelse gör en glad och lycklig. Pettson har alltid varit en utav mina favorit karaktär och det gör den ännu bättre.
Passar barn från 3 år.

Pettson får Julbesök, Sven Nordqvist, Sophies Sagohörna, Pettson och Findus,
Sven Nordqvist, Pettson får julbesök, Pettson och Findus, Sophies Sagohörna,